Az asztalról

Mit kell tudni az asztalról?

A Colint megnevezés a Color és az Intarzia szavak rövid mozaik rövidítése. Az asztal mérete: 68-70 cm átmérő, 26-29 mm vastagság. Terhelhető. Burkolata természetes fa. Alap lábazata 71 cm-es fém lábak, fekete, metál vagy fehér kivitelben. Rendelhető 1 db.  középen elhelyezkedő lábbal is. A lábat –ezen a linken– választhatja ki. A kiválasztott láb nevét és gyártói azonosítóját kérem küldje meg nekem.

A lényeg a felület. Természetes fából lézer technológiával kerül kivágásra az intarzia. Mivel a további folyamatoknak viszonylag vastag intarzia alap felel csak meg, így a hagyományos késelt intarzia kivágás nem alkalmas erre. A kivágás darabonként készül, az összes folyamat kézi és egyedi munka ezt követően.

Fontos folyamat kivágott darabok egyedi színezése, a rostok vastagságában a fa átitatása. Egy asztal max. 6 színből készül, de témáját tekintve előfordul ezek átvonása plusz árnyalatokkal. A finom csiszolás biztosítja a fa erezetének láthatóságát, és a rostok közé pácolt festékanyag pasztelszerű láthatóságát, melyek együttes hatása az egyediség, és az innováció lényege, ez biztosítja, hogy az asztal egyedi, kézi termék. Az asztal alapvetően kerek, de igény esetén lehet más, például szögletes felületű is. Ez megbeszélést igényel.

Az elkészült lap végül a legjobb minőségű lakkal bevonásra kerül. A lakk alapesetben fényes, de választható selyemfényű is

Funkciója: egyszerű szobadísz, kártya, kávézóasztal. Egyedi színei alkalmazkodnak a szoba berendzésének színvilágához.

Témák: város-ország, földrész térképek, címerek, állatok, tájak, portrék, enteriörök, tárgyak, autók, házak, stb. Minden olyan téma, mely 6 színnű tónussal jól ábrázolható.